понеделник, 6 юли 2015 г.

Нещица, които си струват споделянето #1

Нова серия в блога - този път напълно открадната от Поли. Още докато четох нейния пост ми хрумнаха няколко готини неща, които използвам често и ще се радвам, ако откриването им улесни и вашето ежедневие :))

Ebook Reader App

Благодарение на родителското тяло, от октомври съм горда собственичка на таблет Acer Iconia Tab 8. Много приятна изненада!
И освен обичайните приложения, които имам на телефона, си инсталирах и такова за четене, което ми препоръча приятелка. Да е жива и здрава Соня! Влюбих се в него от първата секунда и ми се прииска да го споделя. Казва се еbook Reader, иконката е първата на снимката.
Разбира се, приложението не се равнява напълно на четец, но не всички имаме такива, а за мен лично се доближава достатъчно до идеята за момента. Запазва точната страница, до която съм прочела, позволява отметки, маркирания и коментари, дори регулиране на яркостта. Дизайнът е свеж и пригледен, позволява четене на формати epub (който е един от форматите за сваляне в читанка.инфо) и pdf. Последното значително ми улеснява живота, тъй като мога да си чета 989-те страници от учебника по финанси без да се налага всеки път да прелиствам по 200+, за да си стигна до необходимата глава.
Ето и малко снимки:

Тази снимка е с единствената цел да ми се види прекрасният wallpaper на Декстър :д

Get Germanized


Get Germanized e канал в ютюб, насочен към изучаването на немски по много забавен начин. Трябва да призная, че едва ли е ще е от по-голяма помощ на начинаещите от добрата стара Жълта граматика (сериозно, убийствено помагало, не го пропускайте!), защото не се занимава с основите на езика в смисъла на граматични конструкции. Въпреки това можете да научите много за привичките и културата в Германия, както и да се запознаете с популярни и непопулярни жаргони :) Видеата са на английски и ги прави един много весел германец, така че като допълнителен бонус получавате суперпроизношение! Настрани от шеговитите видеа за Sexy German Bar Talk, тук можете да намерите плейлист с всички видеа по темата Word of the day, където е представена по една дума и обяснена в контекст. А ако искате да съобщите часа, да кажете къде отивате или с какво се занимавате - това е поредица от 21 клипа на ниво елементарен немски, който би ви потрябвал дори при екскурзии в Германия. Изобщо - прекрасен канал, сигурна съм, че всеки би намерил нещо полезно!

Най-доброто описание на идеята е от самия сайт: 
Coursera is an education platform that partners with top universities and organizations worldwide, to offer courses for anyone to take, for free.

Бих допълнила - в удобството на собствения си дом и на тематика, която сами сте си избрали! Курсовете са различни по дължина - от 3 до 10+ седмици; самите лекции също варират като време. Получавате домашни, междинни тестове, но можете да сте "на лекция" с краката на масата и купичка сладолед, яко, нали?
Имате възможност срещу определена сума да си изкарате сертификат, с който да удостоверите курса в CV-то :)

С две думи - независимо дали се интересувате от биология, компютърни науки, nutrition, право, музика, финанси - все ще намерите нещо за вас - и всичко това на един клик разстояние!
От личен опит мога да препоръчам курс по Public Speaking, с който да придобиете готини техники при изнасяне на презентация. Някои от нещата са common sense, но си мисля, че все нещо се пренебрегва :)

Това е от мен този път. Много ще се радвам да споделите какво мислите за приложението, канала или сайта, ако решите да ги използвате!

Няма коментари:

Публикуване на коментар