събота, 30 ноември 2013 г.

The idea behind 313 personalities

Здравейте отново след дълго отсъствие.
Винаги след подобен период се чувствам някак длъжна да се извиня, че не съм била тук. Все си мисля, че съм липсвала на някого, надявам се наистина да е така :)
 
Няма как да не забелязвате прекрасния дизайн, дело на още по-прекрасната Боби от The Beauty Expert - лъчезарна мацка с всевъзможни дарби и интереси, както се вижда :)
Определено изигра ключова роля във връщането ми обратно към света на красотата - в ролята на пишеща, разбира се, защото никога не съм оставяла ролята на четяща. Следенето на любимите ми блогове и влогове е неизменна част от деня ми, често така започва сутринта ми в компанията на приятно топъл ментов чай.

 
Другата - и по-важна, разбира се - причина да отсъствам, беше нуждата да вляза в час предвид голямата промяна в живота ми, а именно, че съм студентка в Германия от началото на септември. Университетът е невероятно престижен, специалността - най-записваната в страната (колегите ми са 420, подозирам, че ще намалеем след края на втория семестър, но пак ще бъдем най-голямата специалност в университета), не мога да опиша колко е интересно и колко мотивирана се чувствам, но клинчът е голям, разбира се :) Предстои ми сесия, а все още не мога да кажа, че свикнах с натоварването. Ще ви е интересно ли да разкажа за ежедневието си тук? Бих се постарала да представя средата си по начина, по който аз я виждам, и се надявам да ви е интересно.  
Засега спирам по темата, защото в този пост искам да обясня нещо друго, а именно цялата идея, с която създадох този блог доста отдавна (срам, че има толкова малко неща).
 
Много пъти съм се опитвала да си водя дневник, но поради несериозната порода на зодията ми, хаха, не се получаваше. Реших, че в електронен вариант ще е по-удобно, пък и достъпно и за други хора. Идеята беше... и все още е, разбира се, да представям нещата, които вълнуват всички 313 различни "мен" :) Мен, което с удоволствие се гримира и се загубва по козметичните магазини всеки път. Мен, което пече мъфини и бърка странни салати. Мен, което плаче като дърта магарица на книги и филми. Мен, което пламенно поглъща всякакви истории за успели личности и начина им на мислене. Мен, което "сейва" цитати в Downloads. Мен, което се вълнува от политика, фотография, онлайн курсове по реторика/финанси. Мен, което обича да се заглежда в мъжка мода и интериорни решения.
 
Твърде дълго време този блог беше насочен като към едно от тези направления и е крайно време това да се промени. Някак гледах прекалено сериозно на блога, ако е възможно това да е отрицателно нещо. Не сядах зад клавиатурата, ако нямам наистина какво да кажа по темата... без да се сещам, че темите може да са толкова много!
 
Затова и в блога вече има две рубрики. Можете да ги откриете вляво точно над представянето ми. Едната е I LOVE MakeUp - логично, в нея можете да прочетете всякакви beauty related нещица. Другата е I LOVE Food - леко прагматично и лишено от креативност заглавие, но... музата отсъстваше. Предстои да се появи рубрика за култура, така да се каже, в която ще споделям мнение за филми, книги и определени събития, на които съм била. В тази връзка - ако някой знае кога традиционно се провеждаше големият базар за книги, инициативата се казваше "Голямото четене", мисля, ще се радвам да сподели. Нямам никакво време за книги в момента, нямам търпение за ваканцията между семестрите - приблизително един месец, в който ще се насладя на живота и ще се обогатя малко преди отново да се потопя в учебниците на немски по симпатичните 700-800-900 страници :)
Ще включа и рубрика, в която ще пускам просто неща, на които случайно съм попаднала и са ми харесали - фотографии, поезия музика :) Изключително некреативна личност съм, но това не пречи да разпространявам чужди творения, за да може повече хора да се докоснат до тях! Всеки има нужда от нещо хубаво в деня си и ще се радвам, ако аз съм посредникът, който ще ви усмихне :) Предвид специалността ми няма как да пропусна и истории за известни и не толкова известни личности, на чиито успехи се възхищавам. От няколко месеца съм изключително впечатлена от книгите на Робърт Кийосаки, все още се образовам по темата, но имам какво да споделя и съм почти сигурна, че и на вас ще ви е интересно :)
 
Иска ми се да вмъкна и нещо по въпроса с козметичните статии. Козметиката и цяло гримът са нещо прекрасно, нещо дълбоко красиво и ритуално, което докосва женското в душата ми по начин, по който друго хоби eдва ли би успяло. Но не мога да се съглася с масовата практика на отричане на практичността на грима и събиране на купища и купища козметика. Не одобрявам понятието "козметична колекция". Колекцията най-често е от неща със сантиментална стойност и/ли с липса на практическа употреба - салфетки, марки, стари монети, чаши за кафе. Нещо, което има срок на годност и дълбоко практично приложение, не би следвало да се колекционира. За какво са ми 6 бронзъра едновременно, например, имайки предвид, че срокът им на годност е максимум три години и за това време няма абсолютно никакъв шанс дори да преполовя тези продукти? Отделно от това, бидейки студентка и финансово зависима от родителите си, нямам нито желанието, нито възможността да отделям солидна сума пари за козметика, която просто да "колекционирам" а.к.а "да напиша ревю за нея и да ползвам от дъжд на вятър и след година-две-три да изхвърля". По тази причина тук няма да прочетете за невероятните ружове на NARS по 25 долара, което, простете за прагматизма, но е приблизително количеството пари, което ми трябва за седмичното ми пазаруване в LIDL. Да, те са прекрасни и да, с удоволствие бих добавила Deep Throat към козметичния си арсенал и съм сигурна, че ще го ползвам много често и ще му треперя да не го изпусна и натроша, но... в момента намирам по-бюджетни варианти :) Същото важи за червилата с YSL с невероятна формула и още по-невероятна цена :) Изобщо... теорията ми за козметиката се изчерпва с "възможно най-доброто качество на приемлива цена". :)
Това е личното ми мнение, нямам да цел да убеждавам никого в него, още по-малко хора, които изкарват сами парите си и които желаят да ги оползотворят в купуване на висок клас козметика. Просто съм преценила, че към момента моeто отношение към тази ми страст е такова :)
 
От гледна точка на кулинарните цели - отново се включват ключови думи като "бързо", "лесно", "полезно". Когато разполагам с време, с удоволствие бих прекарала цял ден в печене на блатове и бъркане на крем, за да измисля вкусна шоколадова торта, но... за съжаление такова рядко има. С продуктите също внимавам, трябва да планирам бюджета си внимателно, но пък това само подтиква креативността ми :) Поне по отношение на храната има някаква, хаха.
 
С това мисля да приключа тази стена от текст и да пристъпя към истинската част, а именно да направя това местенце еднакво уютно и за мен, и за вас.
 
Какво да очаквате скоро?    
Китни коледни пазари, ароматно греяно вино и прекрасни сладкиши... или "Коледа в Германия!"
 
Първата ми поръчка от Zoeva Shop... която със сигурност няма да остане последна!
 
Семпъл есенно-зимен маникюр и новата ми стара тайна любов!
 
Любимата ми закуска - разбира се, под мотото лесно, бързо, вкусно (и полезно!)
 
To-do list за междусеместриалната ваканция или ... Как смятам да се възползвам от невероятния един месец нищонеправене :)
 
И все в този дух! Разбира се, пропускам случайните постове, които ще пускам в изблик на вдъхновение :)
 
Ще се радвам да напишете коментар дали ще ви е интересно да прочетете малко за живота ми тук :) Всъщност бих се радвала на какъвто и да е отзив по темата :)

 


3 коментара:

 1. Йееей! Толкова е хубаво да те "видя" отново!
  Първо: Поздравления за студентството! Когато човек силно иска нещо и се бори за него, няма как да не го постигне... Заслужаваш го, убедена съм :)
  Поздравления и за идеалната намеса на Боби по дизайна на блога ти! Както винаги - изпипано, нежно, красиво!
  Очаквам с нетърпение следващите ти публикации, снимки и подробности за живота ти в Германия, идеи за бързи и лесни вкуснотии :)
  Стискам ти палци да се насладиш на 100% на цялото приключение да бъдеш студент в чужбина :)
  Прегръдки и целувки :))))

  ОтговорИзтриване
 2. Радвачм се, че се завърна!
  Дизайнът е страхотен и страшно много ми допада!
  Ще те чета с удоволствие!

  ОтговорИзтриване
 3. Аз като един близнак ще се радвам на всички разнообразни изброени бъдещи постове :))

  ОтговорИзтриване