петък, 17 януари 2014 г.

Homemade Raffaello vol.1

Преди няколко дни моята така миличка силна половинка, знаейки колко много обичам всички благинки за душата, предложи да си направим домашен еквивалент на любимите ми бонбони Рафаело. Внимателно проучихме рецептата на Супичка и купихме всички продукти, но по една или друга причина нямахме време да ги направим до вчера вечерта. Рецептата, както се вижда, е напълно елементарна, но от сместа, която се получи при нас, нямаше никакъв шанс да успеем да оформим топчета. Затова два пъти добавях още кондензирано мляко и на няколко пъти малки дозички масло.


В края на краищата, ето и окончателните количества продукти:
около 620 мл кондензирано мляко
125 грама масло
2 пакетчета ванилия по 0.2 гр
4 супени лъжици захар
около 180 грама стърготини + още за овалване.

Нашите пропорции доста повече се доближават до тази рецепта.

За добавени допълнително продукти захарта определено дойде малко и топчетата може да не са достатъчно сладки за някои от вас. По мое мнение и кокосовите стърготини са в повечко. Въпреки това бонбоните се получиха доста вкусни!
Лошата новина е, че рецептата явно е до напасване и няма сигурно пропорции, но добрата е, че лесно може да добавите това-онова в последствие, както направихме ние - за всеки случай обаче стоплихме и млякото, и разтопихме маслото, за да сме сигурни, че няма да има ексцесии при смесването на топли и студени продукти. А аз все си мисля, че за да се постигне истинския вкус, в "тестото" трябва по някакъв начин да се вмъкнат и вафлички, но не да се замесват с другите продукти, защото оригиналните бонбони Рафаело имат изключително мек център.
Освен тези две рецепти в интернет има още доста, така че може да опитате и други варианти.


  В случай на наистина сполучливи топчета, много ще се радвам да оставите коментар с използваната рецепта!

Няма коментари:

Публикуване на коментар