събота, 20 юни 2015 г.

Beauty tips and tricks

Стартирам обещанието си за чести летни постове с 5 от любимите ми трикчета за красота, които използвам постоянно. Използването на сух шампоан и бързоизсушаващ спрей за лака на ноктите са толкова обичайни, че вече дори не спадат към категорията tricks, но ми хрумнаха още няколко, които ще се радвам да споделя с вас и се надявам да са от помощ на някого :)



1. Първото съветче мислех да споделя едва след като привърша импровизираната си терапия за заздравяване на ноктите, но ефектът е толкова осезаем, че не успях да се сдържа. Забелязах, че миналото лято успях да "пусна" невероятни нокти, а по принцип това е абсолютно невъзможно при мен. Мислех, че е от заздравителя на Microcell, който ползвам непрестанно от тогава, но последните две шишенца просто нямаха никакъв ефект. После ми хрумна, че може да е от морската вода. Отворих гугъл и какво да видя - лечението с морска сол се препоръчва постоянно! Затова опитах - 2 пъти на ден по 30 минутки накисвам ноктите си в силно подсолена вода - морската сол е напълно обикновена, купена от кварталния супермаркет. Днес е едва петият ден (наумила съм си да ги закръгля на 10 и след това да поддържам веднъж-два пъти в седмицата при смяната на лака), ноктите ми са много по-твърди! Не знам как не се сетих по-рано. Ще споделям резултати след изтичането на 10-те дни!

2. Не забравяйте да полирате ноктите си! Това става със специални четвъртити пили и определено си трябва време за всичките 3 вида полиране и 10 нокътя, но резултатът си заслужава! Не само че ноктите са напълно гладки и имат гланц, но и всеки нанесен лак издържа по-дълго и не "попива", както се получава, когато ноктите са набраздени. Често успявам да мина и само с един слой! Time-saver, откъдето и да го погледне човек.

3. Ако не сте свръх професионалисти в лакирането, със сигурност ви се налага да почиствате лак от кожичките. По някаква причина номерът с потапянето на четка в ацетон никак не работи при мен. Решението, което открих за себе си, е промяна в последователността на лакирането на ноктите. Като десничар започвам с лявата ръка и лакирам четирите пръста без палеца, преминавам на всички пет пръста от дясната ръка, започвайки от кутрето към палеца,  и накрая лакирам левия палец. Така, ако случайно омажа положението, винаги мога да обера с нелакирания палец! Определено ми спестява нерви и време.

4. Аз съм от момичетата, които почти винаги носят косата си пусната и изправена, но пък рядко спя така и предпочитам да я прибирам. Често обаче стегнатият ластик я начупва безобразно и се налага да я изправям отново - решението са тези ластичета, с които я прибирам наистина високо - те не са толкова стегнати като обикновени ластици, а позицията на косата запазва обема. win-win!
Линк към ebay

5. Ако случайно съвсем незабелязано сте привършили почистващия гел (и естествено забелязвате това едва дъъълго след като магазините са затворили) или сте на гости у гаджето и нямате под ръка, имам две алтернативи за вас - чист зехтин (или евентуално примесен с мицеларна вода) или интимен гел.

А кои са вашите tips and tricks, които улесняват всички бюти ритуали, които имаме в ежедневието си?

2 коментара:

  1. Това за ноктите ще го пробвам обезателно!

    ОтговорИзтриване
  2. Не бях чувала за такъв начин на заздравяване на ноктите, но щом при теб е дало ефект, ще опитам. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване