вторник, 21 юли 2015 г.

Alverde Zellaktiv - нощна грижа и серум

Случайно забелязах доста положителни отзиви за нова серия от Алверде сред немските блогърки, точно когато бях в периода на търсене на нова грижа за лицето в този претенциозен преходен период между пролетта и лятото. Предвид достъпната цена и добрите съставки, бързо се реших да пробвам продуктите.

Серията се състои от 4 продукта - нощен крем, дневен крем, околоочен крем и серум, и таргетира дами, които имат нужда от антиейдж ефект, обновяване на клетките и възвръщане на младежкия вид на кожата. От Таничка знам обаче, че разделянето на възрастови групи е по-скоро маркетингов трик и след консултация относно съставките, побързах да си купя нощния крем и серума. Тук е моментът да ви препоръчам блога й - ако се интересувате от обективно мнение за непопулярни и много бюджетни продукти (предимно азиатски), които целят хидратация, свежест и младежки вид; или пък ви се чете блогър, който стои далеч от масовите истерии и трендове и който държи на добрите съставки в козметиката си, тя е вашият човек!

Набързичко за кожата ми - след дълги години твърдо убеждение, че има склонност към омазняване, се оказва точно обратното - нормална кожа със склонност към изсушаване и неравенства. От двете страни на нослето положението е плачевно - независимо от пилинга и кремът кожата е червена и на люспи, в които фон-дьо-тенът удобно се настанява и си остава там. Ще прозвучи като евтина и твърде въодушевена реклама на перилен препарат, но... Нещата се промениха откакто използвам серума и нощния крем на Алверде от серията Zellaktiv с хибискус! 


Купих продуктите през последната седмица на май, ревюто ми доста се проточи. Мнението ми остана точно същото, каквото беше една седмица след употребата - силно положително!
Впрочем, от нощния крем имам поне още половината, за серума ми е трудно да преценя.

Серумът е 30 мл, с доста течна консистенция с млечнобял цвят, която обаче се усеща много свежо и хидратиращо върху лицето. След него нанасям нощния крем, който е с по-тежка формула - в никакъв случай не оставя мазен филм както е при Skin Food на Weleda. 60 мл е, двата продукта струват по 6.95 евро в DM.
Много ми допада, че има наситен бял цвят - за да го разнеса добре, трябва да масажирам и да го втрия добре в кожата. Масажът е много съществена част от нанасянето на какъвто и да било крем, за да се постигне желания резултат, а аз имам навика да го пренебрегвам. Харесва ми, че тук това няма как да се случи.

Резултатът от комбинацията на двата продукта: буквално от първото нанасяне - хидратирана, свежа, мека кожа без неравности, която се усеща толкова...добре!
Подходящи определено както за преходния период, така и за изключително топло време.


Това, което ме изумява, е как леката консистенция на двата продукта се погрижи по-добре за кожата ми от Skin Food, който... ами, никаква не я свърши. Бях изключително разочарована заради многото възторжени ревюта. Майка с деца, които вършат в пъти повече домакинска работа от мен (съответно имат доста по-суха кожа), се кълнат в крема. На мен не ми помогна нито за ръцете, нито за лицето. Мазната и тежка консистенция просто не попиваше в кожата, за да я подхрани, а оставаше на повърхността като мазен филм. Опитах да го затоплям добре с пръсти преди да го нанеса, за да имам нужда от по-малко количество, но и така не се получи.
С една дума - разочарование, не препоръчвам.

Обмислям покупка на дневния крем на Алверде, за да го ползвам върху флуида на Yves Rocher, който поръчах наскоро. Предварително знам какво качество да очаквам, момичета, просто не мога да ви опиша колко добре се чувствам в кожата си. Случва ми се да пропускам нанасяне, но промяна в резултата няма - тези два продукта водят до трайно подобрение, мога само да ви ги препоръчам! За мен са пълното доказателство, че качествената козметика незадължително е скъпа. 

Следващите два поста ще са така обичаните Hauls, ще се постарая да ви покажа новите си придобивки още в следващите няколко дни. До тогава ви пожелавам повече свободно време и усмивки!

2 коментара:

  1. Благодаря ти за изключително милият коментар, awwww~ <3
    На мен поне, като на човек с нормална кожа склонна към изсушаване азиатската рутина с наслагване на няколко продукта ми се отразява по-добре. На SkinFood му се чудех, значи го отписвам тотално.

    ОтговорИзтриване
  2. Сякаш и на мен ми допада този вариант повече!
    А коментарът е напълно заслужен!

    ОтговорИзтриване