сряда, 22 януари 2014 г.

2 ingredient pancakes



Късна съботна сутрин, лежерно събуждане в леглото... до момента, в който рецепторите ти не доловят неповторимото ухание на масло, домашно сладко, сирене... палачинки! Напълно буден скачаш от леглото и се запътваш към кухнята, забравяйки дори да си измиеш очите.

Тази идилична картинка е един от най-любимите ми детски спомени. Тайната рецепта на татко винаги се получаваше идеално и предизвикваше обилно слюноотделяне още докато чаках и последната палачинка да стане готова, за да получа разрешение да ги нападна!

За съжаление обаче, откакто живея сама, разточителните съботни закуски отдавна не се случват толкова често колкото бих искала. Палачинките ми никога нямат вкуса на онези... хубавите, плътните, с малките и големи кафяви точици и петънца, обилно намазани с масло..
Затова реших да си създам нов спомен, като си направя нови палачинки, също толкова вкусни и любими. Все още съм си у дома, но реших да пробвам да направя нещо бързо, лесно и здравословно, което (според народната поговорка "Денят се познава от сутринта") да даде страхотен старт на заетия ден. 

Прегледах доста рецепти, повечето от тип "американски палачинки", каквито със сигурност ще опитам също, но за момента исках нещо наистина бързо, а какво по-бързо от рецепта с две съставки?! Да, напълно е възможно палачинките да нямат брашно! Всичко, което ви трябва, е по-мек банан и 2 яйца. За още малко удоволствие за вкусовите ми рецептори добавих и чаена лъжичка настъргана лимонова кора, сигурна съм, че и с портокалова ще се постигне същото свежо ухание. Изпържих ги с кокосово масло и гарнирах с домашно сладко от малини, но палачинките са толкова вкусни, че могат да се хапнат и самостоятелно!


Мъничък съвет, който момичето дава във видеото и който буквално пощадява нервите, е да правите палачинките мънички, не по стандартния начин, когато заемат цялата повърхност на тигана. Колкото по-малки, толкова по-лесно се обръщат, а тук обръщането определено е пипкав момент. 

С нетърпение ще опитвам нови рецепти, за да създам "моите" палачинки. Ще се радвам да споделите вече изпробвани рецепти! 
А през това време... ако сте почитатели на "нормалните" палачинки, но все още срещате трудности с приготвянето им, Супичка има решението за вас - рецепта за класически палачинки за начинаещи в кухнята! Възползвайте сте, стават страхотни!

1 коментар:

  1. Yummy! I love pancakes!:)

    I am running an international GIVEAWAY on my blog, you can choose Clarins and other brands: http://www.beautybellenotes.com/2014/01/blog-anniversary-giveaway.html

    xoxo,
    Olivia

    ОтговорИзтриване