събота, 4 август 2012 г.

NOTD: Flormar 437 feat Flormar 402


Днешният ми маникюр не е нещо особено, тъй като беше предвиден за една доста шарена рокля. Все пак ми се видя прекалено простичък и добавих малък акцент на безименния пръст. И двата лака са от почивката и издържаха теста блестящо. Нищо изненадващо, разбира се, все пак това е Флормар. Знам, че се повтарям, но консистенцията е просто прекрасна. И двата стоят добре на един по-дебеличък слой, но на мен лично повече ми харесва с два. (Прекрасният петролен цвят въобще не е излязъл добре, естествено.)
Сами виждате, че линията между двата лака на безименния ми пръст далеч не е идеална, но това се дължи на ужасното тиксо, което използвах за целта. Не знам кой ми беше казал да използвам хартиено, но това е голяма глупост. Яд ме е, че дадох 3 лв за ролката тиксо. Имах намерението да пробвам много
scotch tape manis, обаче хартиеното тиксо далеч не е подходящо. Не залепва плътно за нокътя, на места „шупти” (тоест, остават малки дучици, през които протича лак), а по ъгълчетата на нокътя въобще не залепва. Ще си използвам нормално тиксо вече. Има две хитринки при употребата му – първо, долният лак трябва да е добре изсъхнал; второ, ако залепите тиксото първо на ръката си и едва после върху нокътя, няма никаква вероятност да нараните лака. J Сигурна съм, че вече ги знаете тези неща, но исках да ви напомня.

Така и така пиша, искам да споделя за премеждията си днес. Първо, не открих матов топ лак на Есенс в ДМ, както се надявах. Имаше на S-he, но предпочетох да изчакам този на Есенс. За сметка на това намерих Tip Whitener на Miss Sporty – специален лак за връхчетата на френския маникюр. Не че го търсих специално, но ми се видя добра идея и си го взех. Купих си и четка за сенки на Есенс – доста добре изглежда, служи за blend-ване на цветовете уж, ще видим дали ще се оправя. Наканих се да си взема гланц от новата серия на Мейбълин – точно онзи, който си бях харесала. Номерът е 397, а цветът е наситено малиноворозов. Последната ми покупка е възстановяваща маска за коса на Балеа. Задължително трябва да ида на фризьор за връхчетата и да си избера подхранваща серия шампоан и балсам, че след това море косата ми е просто ужасна, а не бих казала, че съм свикнала да полагам грижи за нея. Специално снимах и четчицата на лака. Уж трябва да е по-удобно така, ама аз все пак ще си използвам tip guides. :D1 коментар:

  1. Тази комбинацияя на цветове и форми много ми хареса!
    Поздрави!
    http://thingamyjic.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване