понеделник, 6 август 2012 г.

Посещение в Mania


Сигурна съм, че повечето от вас са чували за магазините за втора ръка, а една голяма част от вас са 50/50 относно влизането в тях и ровенето в купища дрехи. Моят опит с тях е скромен, но пък задоволителен. Пазаруването в такива магазини никога не е било практика на семейството и до преди месец единствените неща, които бях имала от такъв магазин, бяха едно зимно лилаво яке за 13 лв, което беше купено единствено с обелен цип и което ползвах няколко сезона без да му се случи нищо, и един ски гащеризон, купен ми за зимно училище преди 5-6 години. Преди няколко месеца най-накрая откриха магазини „Mania” и в Пловдив. Преди това имахме само „Ла Фиеста”, където има прекалено малко хубави дрехи, за да си струва ровенето, и „Зиг-Заг”, в който съм влизала веднъж, следователно, нямам особени впечатления. Тъй като в сряда беше денят на зареждане на „Mania”, а аз бях наблизо, реших да се отбия. За десетина минути вътре излязох с розов потник на H&M, прекрасна черно-лилава рокля (на снимката) и една широка полупрозрачна блуза, която не премерих, но много ми хареса и си я взех. Трите неща струваха общо 8 лв, което дори е скъпо за такива магазини, но в деня на зареждане стоките са на 29 лв/кг. Интересното е, че още във вторник от 17ч имало представителна извадка от новата колекция – определено добър вариант за работещи хора или за такива, които не обичат ровенето в купища дрехи с цел намиране на една добра находка. Естествено, тогава дрехите струват по-скъпо – 49 лв/кг, но все пак мисля да отскоча следващия вторник.
А от миналото посещение в магазина имам един интересен потник тип "прегърни ме" в зелено, кафяво и бежово, на снимката съм показала как се завързва. Определено ще продължавам да влизам в Мания-та.
Вие с какво мнение сте относно купуването на дрехи second hand?



4 коментара:

  1. Нямам нищо против този тип магазини и не виждам нищо лошо човек да пазарува от тях,но наистина е едно голяяяямо ровене. Но пък определено има доста добри находки. Наскоро си купих един потник,който видимо е нов и не носен и едни дънки на бенетон за скромната сума от 2лв двете.
    А твоите покупки са много хубави :))

    ОтговорИзтриване
  2. Впечатлена съм, че нямаш предрасъдъци към този вид магазини и че дори го пишеш в блога си. Лично аз не намирам посещението на секънд-хенд-магазините за нещо срамно, но го правя от дъжд на вятър, 1-2 пъти в годината, хаха. иначе съм на мнението, че могат да се открият невероятни попадения. Това лято си купих черна полупрозрачна къса блузка, от тези изрязаните, за 40ст. и съм много доволна.

    ОтговорИзтриване
  3. Магазин МАНИЯ Стара Загора продава абсолютни боклуци.

    ОтговорИзтриване
  4. При откриването си магазини Мания продават сносна стока.След това най-ниско качество на най висока цена от 29лв.Имат и пред премиера с боклуци за 50лв/кг.Магазин Мания Стара Загора е най мизерния в града. Доскоро продаваха незаконно и обувки.

    ОтговорИзтриване