понеделник, 30 юли 2012 г.

Покупки от почивката


Въпреки натоварения си график през 
почивката (спане, басейн, плаж, дискотека :Д), все пак намерих време да направя някои покупки. Впрочем, на дупето на географията намерих доста добре зареден козметичен магазин, в който имаше доста продукти, които не бях намирала из Пловдив. 
Започвам с лаковете J
Първият е Active Hardener 3 in 1 на Perfect. Попринцип търсих 5в1, но го нямаше, а и без това имам спешна нужда от заздравител, който става за основа. Освен това си приложение този лак уж трябва да се погрижи за меките ми нокти и да ускори растежа им. Нямам търпение да проверя дали действа.
Никак не съм впечатлена от мини лака на Перфект. Страшно непокривен е, но е възможно това да се дължи на тоталната ми липса на старание при нанасянето му. Ще пробвам пак, но определено ще трябват три слоя.
Специално търсих Farmasi №84, повлияна от блога на Ида (нейният ли беше?!). Очарована съм от начина, по който стои, но за това - съвсееем скоро.
Следва Farmasi №82. Открих го случайно, докато търсих 81, което е типичен черен лак с брокатени частички, но този ми се видя по-необикновен. Не се и съмнявам, че ще съм също толкова очарована от него колкото и от №84.
Следващият лак е №437 от лятната колекция на Флормар. Определено ме грабна с този неонов нюанс на петролен цвят. Всъщност, това на снимката изобщо не е реалният му цвят. Eто снимка от интернет на всички лакове от тази серия, цветът тук е далеч по-близък до реалния. Все още не съм го пробвала, но съм сигурна, че ще е страхотен. Обмислям някакъв по-особен маникюр с него, вероятно някакво смело съчетание с яркорозово. (Бележка: Майка ми има подходящ :D)
Последен по ред, но не и по важност, е още един лак на Флормар в прекрасно коралово - №402. Наистина коралово обаче – без оранжев подтон както при Golden Rose Fantastic Color №162. Отсега го виждам с една прекрасна дълга рокля, която все още не съм обличала.

Купих си още едно червило на Голдън Роуз. Този път е от видимо по-сполучливата серия Golden Rose Perfect Shine Lipstick, номерът е 219. Като оставим настрана хубавия цвят, който е точно естественият цвят на устните ми, консистенцията е видимо по-добра от тази на обикновената серия червила на марката – червилото е далеч по-хидратиращо, но не мазно. Дори на снимката се долавя разликата. (Вдясно е новото червило.) 

Следващата покупка е Golden Rose Eyeliner №318 – перлено бял молив, от който обаче не съм очарована. Доста твърд е и изисква доста натискане и повтаряне, докато успея да си подчертая водната линия. Другият молив е Flormar Waterproof Lipliner №231 – доста труден за описване цвят, хубавото е, че се е уловил с апарата така, че да добиете представа. Използвам го на очите си, пак е малко твърд, но не е лош. Продължавам усилено да търся моливите на Импала, особено тези от силиконовата серия.

Тези сенки на едно много симпатично матово кафяво, което издържа цяла вечер върху клепачите ми без никаква основа. От серията Golden Rose Silky Touch Matte Eyeshadow са, а номерът е 212. (Забележете колко е брилянтна снимката. За съжаление, нямам никаква заслуга за това, фотоапаратът си е виновен. Моя милост идея си няма от фотография.)

Най-накрая се реших да се снабдя с изкуствени мигли. Избрах си тези на Kiss, не пазя кутийката, но помня, че номерът е 001. Най-най-обикновените са. Трябваше да си взема 002, защото тези ми стоят доста... никак и всъщност, няма голяма разлика между тях и естествените ми мигли. Причината да ги имам е чиста гъзария, защото моите мигли са си природно хубави *хе-хе*. Оказа се обаче, че ползването им далеч не е толкова лесно колкото очаквах. Първо, трудно успях да ги залепя във вътрешния ъгъл на окото. Слава Богу, че поне не се наложи да ги скъсявам, че каквато съм саката... Второ, както сами можете да видите на снимката, далеч не са блестящо почистени. Май трябваше да си ги оставя на очите и там да ги чистя, вместо първо да ги свалям, но... акъл и чудо. Лепилцето вътре обаче определено стига за повече от веднъж, доста е добро и съхне бързо. Доволна съм от покупката.

Последната ми покупка е комплект четки за грим, които обаче възнамерявам да ползвам за маникюр без последните две. За пръв път виждам толкова мизерно малки четки и си нямам идея колко сенки ще успея да сложа с тях. За рисуване по ноктите са идеални.
Подозирам, че доста прекалих с този пост. Намислила съм обаче една много интересна публикация скоро, но няма да ви я издавам още. Лека вечер от мен :

2 коментара:

  1. Farmasi №81 и №84 вероятно си ги видяла в моя блог, не помня Ида да ги има ;) Радвам се, че са ти харесали, аз в момента чакам да ми донесат №36 и скоро ще покажа и него :))

    ОтговорИзтриване
  2. Заздравителят е един от любимите ми, определено действа. Аз го ползвам също и за топ и лакът се задържа средно 4 дена в добро състояние. А знаеш ли къде в Пловдив се намират тези сенки на ГР, нещо не ги намирам единичните :)

    ОтговорИзтриване