четвъртък, 23 август 2012 г.

Как да си направим педикюр?

Тази сутрин ми хрумна да ви покажа процедурата по правене на педикюр, която за мен е "a must", защото крачетата ми понякога плачат за грижи. Тъй като вчера си го направих, днес използвах сестра си за опитно зайче. Тя получи педикюр, а аз - снимки за блога :D Всички са доволни.
И така... от какво се нуждаете?
- лакочистител
- пилинг/скраб. Този, който аз използвам, не се внася в България попринцип, но всеки друг скраб за тяло ще ви свърши работа. На първо четене се сещам за пилинга на Регал с кайсиеви костилки. Той е за лице, но частичките са толкова груби, че идеално ще ви свършат работа и за краката.
- соли или някакъв специален продукт. Аз използвам зеленото гелче вдясно, то също не се внася в България. Препоръчвам да използване нещо с ментол в състава си, миризмата е доста приятна :)
- крем за накрая. Аз използвам крем за загрубяла кожа на Asam, можете да го откриете във всяка аптека, като в зависимост от опаковката цената е 2.50-4 лв.
- голяма пила за петите, пили за повърхността на ноктите (ако има нужда), ножичка, остър предмет за отстраняване на остатъци от лак, уред за избутване на кожички.
- хавлийка


Ето и снимка на всички етапи от процедурата, между всеки два от които краката се потапят във водата, след което се подсушават.
1. Изпиляваме нокътната плочка, ако има нужда. Запомнете, че ноктите винаги се пилят сухи и се режат след баня, за да са омекнали.


2. След това сипваме във възможно най-гореща вода солите/някакъв гел и накисваме краката за 20 минути. 
3. Изрязваме ноктите. (Не ги пилим сега, а най-най-накрая, за да не ги разслояваме.)
4. Отстраняваме остатъците от лак и всякаква мръсотийка, която се е скрила отстрани.


5. Избутваме кожичките. Аз не използвах специален лак, защото те бяха омекнали достатъчно от водата. 
6. Старателно изтъркваме петите и възглавничките на стъпалата.
7. Масажираме няколко минути с пилинг.
8. Изплакваме много старателно и мажем с крем. А когато кремът попие, забърсваме остатъците по ноктите и нанасяме лак :) Готово - вече си имаме красиви и меки крачета :)

Вие как се грижите за своите? Оставете коментар.


2 коментара:

  1. Аз го правя по почти същия начин, с малката разлика, че във ваничката слагам морска сол и ексфолирам с кафена утайка. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, имаме отворена програма за БЕЗПЛАТНО тестване на продукти от всички, които имат блогове за красота, мода и лайфстайл. Ако проявявате интерес може да се обърнете към нас на адрес: t.markova@parfimo.bg

    ОтговорИзтриване